Boeken

Zoals de Chinese wijsgeer Confucius ooit zei: je kunt geen boek openslaan zonder iets te leren. Daarom hieronder een lijstje boeken (dat ik de komende tijd wil aanvullen) waarvan ik iets geleerd heb, die mij anders naar dingen hebben doen kijken of die gewoonweg razend boeiend waren. Kom je nou iets leuks tegen en wil je het kopen? Dan zou het top zijn als je dat doet door te klikken op de link hieronder. Dat kost jou niets en het levert mij een klein extraatje op (via het Bol.com-partnerprogramma) voor al mijn wijze adviezen! ūüėČ

Veel leesplezier! :)

Overzicht:
Anthony Holden – Big Deal
Bill Bryson – A Short History of Nearly Everything
Bill Bryson – One Summer
Nassim Nicholas Taleb – Fooled by Randomness
Tal Ben-Shahar – Happier

Anthony Holden – Big Deal

Het verhaal van een journalist die besluit om een jaar als professioneel pokerspeler te leven. Iets wat me zelf ook wel wat lijkt, maar dat geheel terzijde ;-). Holden, een biograaf van onder anderen Shakespeare en leden van het Britse koninklijk huis en een uitstekende schrijver, schetst de kleurrijke personages die poker gekend heeft, de tijdloze aantrekkingskracht van poker en zijn eigen fascinatie voor het spel. Het boek is al meer dan twintig jaar oud, maar inspireert pokerspelers tot vandaag.

 

Bill Bryson – A Short History of Nearly Everything

In een paar honderd pagina’s vertelt¬†mijn grote held Bill Bryson¬†hoe wij mensen geworden zijn wie we zijn. Zijn oog voor detail en fijnzinnige humor zorgen ervoor dat je dit boek niet snel weglegt.¬†Als je ge√Įnteresseerd bent in wetenschap en interessante personages, dan is dit het boek voor jou.

 

Bill Bryson РOne  Summer

Dit is een van mijn favoriete boeken allertijden. Het gaat over de zomer van 1927 in de Verenigde Staten. Moet mij dat boeien, vraag je je wellicht af. Ja, want dit was de zomer dat Charles Lindbergh als eerste mens in een vliegtuig de Atlantische Oceaan overvloog. Het was ook de zomer waarin honkballer Babe Ruth het historische aantal van zestig homeruns in een enkel seizoen sloeg en zo ongeveer in zijn eentje de sport veranderde. Maar¬†wat dit boek zo geniaal maakt is dat Bryson deze en nog een aantal andere gebeurtenissen verweeft tot een prachtig verhaal, waarin de tijdsgeest van de ‘Roaring Twenties’ mooi naar voren komt.

 

Nassim Nicholas Taleb – Fooled by Randomness

Mooi boek over de rol van toeval in¬†de (financi√ęle) markt en het leven. En over hoe veel mensen die rol onderschatten en daardoor ten onrechte patronen zien die er niet zijn.

 

Tal Ben-Shahar – Happier

Dit boek is mijn bijbel. Het is geschreven door een voormalige professor op Harvard, die in 2002 met een collegereeks over geluk startte. De vraag, van dat vak en ook van dit boek: hoe zorgen we ervoor dat wijzelf en anderen Рindividuen, gemeenschappen en de maatschappij Рgelukkiger worden? Een inspirerend en direct toepasbaar boek.

 

Zoek meer boeken bij Bol.com

 

Leave a Reply