Ondertussen in Nederland

Marike, mijn vriendin, verblijft voor negen maanden in de Verenigde Staten. Daar doet ze onderzoek voor haar PhD, oftewel haar promotietraject. Hoewel ik haar natuurlijk mis, zijn er gelukkig genoeg manieren om contact te houden. In de ruime week dat ze nu weg is, hebben we al gecommuniceerd via tal van media. Daar gaan we: Google Hangouts, Snapchat, Instagram, Facebook, e-mail, Whatsapp (tekst, voice-clips, foto’s, filmpjes) en misschien vergeet ik er nog wel een paar.

Bijkletsen met Marike via Google Hangouts

Bijkletsen met Marike via Google Hangouts

Ik ben blij dat het 2016 is en niet, pak ‘m beet, 1996. Want dan moest je een brief schrijven en dan maar afwachten wanneer die aankwam. De afstanden zijn anno 2016 in psychologisch opzicht in elk geval een stuk kleiner geworden.

Een belangrijke vorm van communicatie ben ik nog vergeten: filmpjes via Youtube. Via filmpjes houd ik Marike een beetje op de hoogte van wat er ‘Ondertussen in Nederland’ gebeurt. Het is best veel werk (met het filmpje hieronder van 2 minuten ben ik ruim 2 uur bezig geweest), maar het is heel leuk om te doen! Hieronder vind je het filmpje dat ik maakte in het weekend nadat ze vertrokken was.

Ja, ik wil dit delen!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter